Mika on kun ei taidot riita, mika on kun ei onnistu?

Joku neulebloggaaja sen aloitti, biisiotsikoinnin. Kannan korteni kekoon minakin ;) Oikeasti ei ole kylla yhtaan tuollainen olo, pikemminkin painvastoin. Oikeasti oli ihan voittajan olo, kun asunnon tarkastuksessa kavi ilmi, etta meillahan on ihan siistia. Mika tarkoittaa, etta miekin ehka osaan siivota! Mita en ole aiemmin kuullut vieraan ihmisen suusta, enka tutunkaan. Anopin tarkkojen silmien alla itsetunto latsahtaa kuin konsanaan poropeukalon pullataikina. ;) Ei vaiskaan, mun anoppini on ihan kiva. Paljon, paljon tarkempi siivousihminen kuin mie, tosin, joten huono omatunto oli alituiseen lasna, kun anoppi kavi meilla. (Nyt ei ollenkaan niin usein, joten tilanne on lievasti repsahtanut...) Vaan siivousjaapistelusta asiaan.

Tanaan ilmassa on siis korkeapainetta, ehka myos kevytta ylapilvea, ja tassa syy:
magda hiha valmis

Eka hiha Magdaan on nimittain valmis. Hiha odottaa itse paitakappaleen valmistumista pitkilla puikoilla, koska neule jatkuu pyorona kainaloiden jalkeen, ja hihat tulevat sitten mukaan. Toista hihaa aloitin jo, en paassyt hirmu pitkalle. (Mutta tanaan onkin koko paiva aikaa neuloa!) :)

Langan speksit on muuten mielenkiintoiset: 100 grammassa on 360 metria lankaa, kakkosen puikoilla neuletiheys on 26 s ja 43 krs = 10 cm. Hihan korkeus on nyt noin 34 cm, kierroksia on noin 150. Silmukoita on noin 110. Akkia se silti valmistui, kun suoraa neuletta saa pyorona neuloa menemaan. :) Lankaa meni tuohon yhteen hihaan n. 60 g, eli kun paitaa varten on 600 g lankaa, se riittaa varmasti ja jaa ehka ylikin. Pitaa myohemmin miettia jos jatkaisin naita hihoja hiukan pidemmaksi, en ole aiemmin tehnyt 3/4-hihaista neuletta, ja en tieda, onko tuo mitta riittava. No, sovittamalla selviaa, ja ainahan sita saa jatkettua. (Purkamaan en tata enaa ala, vaikka ois miten P&P-lippulaiva.)

Nyt pitaisi vaan pikkuhiljaa miettia noita raglankavennuksia, edellisen raglanhihaisen neuleen perusteella mun pitaisi pysya kaukana moisista. (Sehan oli tietenkin se valkoinen sporttineule, joka maatuu nyt lankalaatikon paalla...) Vinkkeja otetaan vastaan! :)

3 comments:

Makepeace75 said...

Huh, miten ihmeessä jaksat tikuta jotain noin ohuesta langasta? Pelkkään hihaan jo miljuuna kerrosta! Pakko nostaa hattua. :o)

Tuulia said...

Mutta se onkin pelkkaa oikeata, kun pyorona neuloo.. ;) Laiskan joulu siis! :)

Makepeace75 said...

Silti. :D Olisin kyllästynyt jo ties kuinka monesti. *epäilee*