Paivitysplaah ja neulontaplaah

Ei ole huvittanut paivitella. Eika lukea sahkoposteja. Eika neuloa. Jospa menis taa lorvikatarri nyt ohi ;) Mie epailen, etta taa on stressista johtuvaa: vaikka swapit ja muut vaihtojutut on hyvassa vauhdissa, silti takaraivossa kummittelee tieto, etta naa pitaa saada maailmalle, eika vaan notkua nurkissa. Nojuu, toinen kuppi kahvia, eikohan se silla mee ohi :)

Ensin tarkein: pipovaihto etenee, Hanna on saanut Kvillalta pipon. Ja hieno pipo onkin:
kvillalta hannalle
Muistutan viela, etta kaikki valmistuneet pipot on nahtavilla myos pipovaihdon Galleriassa, joka jaa henkiin viela pipovaihdon paattymisenkin jalkeen. Sielta voi siis nahda kaikki vaihdetut pipot ja loytaa uusia ihania pipoideoita!


Kotikaaoksessa on talla viikolla ollut joulu kahtena paivana. Ensin siskolta saapui nama:
systerin langat

Siella on sinista Kitten Mohairia (neuletakiksi), viininpunaista Kitten Mohairia (huiviksi), Teddya sinisissa ja punaisissa savyissa (pipoiksi, ehka), karkkivarisia seiskaveikkoja (arvatkaa mita mie naista teen) ja valkoista ja patkis-Nallea (Aileiksi).

Seuraavana paivana laatikkoon kolahti naita:
knitpicks 8

Knitpicks muisti sukkalangoilla! Joukossa on Simple Stripes-sampleri, eli kaksi keraa kutakin Simple Stripes-langan varia. Kahdesta kerasta (a 50 g) tulee yksi sukkapari. Itse olen tehnyt jo tuosta Sunset-varista ne yhdet omat sukat ja yhdet sukat kouluikaiselle tytolle (sopivat kuulemma, ja tykatytkin). Eli aika pitkavartinen sukkapari tulee :)

Lankalaatikossa on myos Essential-lankaa (sinista, punaista ja mustaa), joista tulee Almost Argyle-sukkia. Mustat Essentialit menevat raitalangoiksi Sock Garden Hollyberryn ja Daffodilin kaveriksi. Sukkalaatikkoon seuraa tulevat tekemaan myos Sock Memoriesin Paper Dolls-sukat.

Sininen Essential paasi jo puikoille Argyle-sukiksi muotoutumaan. Eihan sille mitaan voi, jos laatikosta hyppaa sata grammaa sukkalankaa ja vaatii, suorastaan anelee paasta puikoille. Teen naita kaksi kerrallaan, eli teen kumpaankin saman vaiheen sukkaa yhta aikaa. En tieda onko nopeampaa, mutta tulee nyt kokeiltua. Varret on molempiin valmiina, mutta koska sukat ei nayta kauhean ihmeellisilta keskeneraisina, naytan niista kuvat vasta valmiina.

Mukana paketissa oli kaksi vyyhtia itsevarjattavaa merinoa (fingering ja lace weight-paksuisina) ja perulaista villaa (worsted weight, vastaa ehka Isoveljea). Naille ei viela kohdetta ole, taytyy hioa tuota varjaystekniikkaa.

On sita hiottukin, tassa taman viikkoinen saldo:
mallitilkut 2

Kotivakea jalleen. Ylempi tilkku varjattiin punaisella, jota savytin vahan sinisella, ja itsetehdylla vihrealla (eli sininen+keltainen). Varit on upeat, ja tilkun raidat on hauskat. Naista vareista teen viela jotain!
Alempi on sitten kaynyt liemessa, jossa sinista yritin taittaa punaisella, lopputulema: violetti. Eika vaihteluita niin kovasti, kun en alynnyt, etta todella kattilassa ja markana lanka nayttaa aivan erilta kuin kuivana. Nojuu, mutta kaunis taa on silti. Tatakin vois kayttaa johonkin.

mallitilkku 1
Langasta ei harmainta hajua, jotain aika ohkaista villaa (oisko Bambinon jamia?).
Periaatteella: matkitaan Isoveli Colorin savyja.
Vyyhti: pitka.
Varit: punainen (jossa keltaista), vihrea (itsesekoitettu), sininen (jossa punaista) ja reilu keltainen. Lopputulos: ihq!

Vahan saadan naita vareja viela kirkkaammaksi, eli haen uuden satsin vareja kaupasta. Mutta silti, tammoiset sukat on saatava! (Ja nythan mulla sita sukkalankaa taas on, kunhan en huovuttele sita.)

laukku

Ja tassa se kovan onnen veska. Kevat tulee, ja veskassa vihertaa ;) Kool-Aid Lime sai tehtavakseen tehda hahtuvalle asioita, ja vaikka kauan taa ui kattilassa, vari jai epatasaiseksi eika tarttunut ihan kunnolla. Ois varmaan pitanyt kastella hahtuva paremmin. Tai olla huovuttamatta toista kertaa. Sama sille, tasta tuli nyt kiva ja siihen jemmailen noita just tulleita lankoja. Lankalaatikoita on nyt 3, viela viime viikolla oli vain 2. Ja lisaa lankaa pitais tulla ensi viikolla.

Ainakin lankahamsterikisaa varten on materiaalihankinnat kasassa! ;)) Ja neulonta-olympialaisia. (Mie se aina menen kaikkeen ilmoittautumaan, saa nahda mita naista tulee....)

Edit: ei kannattas jattaa polkkaamatta moneks paivaks. Ei kannattas jattaa lukematta blogeja moneks paivaks. Keitin aamulla kahvit, unohduin lukemaan blogeja (niita on muuten monta), paivittamaan omaa, jarjestamaan kuvia.

Pannu paloi, pannussa asfalttia. No, meneehan se maidon kanssa. (Saattaa kylla narastaa.)

2 comments:

Sari (saristitching) said...

Tosi jänskä tuo punavihreä lanka. Tuo eka. Miten ne värit tuolla tavalla salmiakkimaisesti voi mennä. Hieno!

Tuulia said...

sari: en tieda, ihan sattuman kauppaa :) mallitilkussa on 28 silmukkaa, ehka se jotenkin sopi sen vyyhdin pituuden kans. Ton kun vois tehda suunnitelmallisesti...